Tuhanded sead kaotanud firma vaidlustas metsiku tapatalgu

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm päeva suundusid hukatud sigade voorid Kallukselt Väike-Maarja külje all olevasse aktsiaseltsi Vireen, kus korjused põletati.
Kolm päeva suundusid hukatud sigade voorid Kallukselt Väike-Maarja külje all olevasse aktsiaseltsi Vireen, kus korjused põletati. Foto: Meelis Meilbaum

Eelmisel nädalal Kallukse seafarmis avastatud sigade Aafrika katk viis üle 4200 sea hukkamisele, kuid omanikfirma ei ole sellega nõus.

Farm kuulub osaühingule Sponsum. Äriühingu volitatud esindaja, vandeadvokaat Armand Reinmaa rääkis eile, et plaanivad esitatada veterinaar- ja toiduametile taotlus täiendava ekspertiisi tegemiseks. Reinmaa selgitas, et positiivne vastus tuli ainult ühe proovi puhul. See oli tehtud PCR-meetodil, mis juhendi järgi on ebausaldusväärne. Hukkamise käigus kontrolliti veel 65 looma, kuid kõik proovid olid negatiivsed.

Reinmaa sõnul ei ole ta päris kindel, kuid ekspertiisi kiirusest võib järeldada, et needki proovid võidi teha PCR-meetodil. Äriühingu esindaja sõnul on sigade Aafrika katku tuvastamiseks ka teine meetod, HAB, mis võtab PCR-meetodiga võrreldes küll rohkem aega, kuid on tunduvalt täpsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles