Teeliste kirikud ootavad külalisi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keset kalmistut asuvasse Käsmu kirikusse astub suvel huvilisi sisse iga päev.
Keset kalmistut asuvasse Käsmu kirikusse astub suvel huvilisi sisse iga päev. Foto: Marianne Loorents

“Teeliste kirikud” on Eesti Kirikute Nõukogu kultuuri- ja turismiprojekt, mille eesmärgiks on tutvustada nii välisturistidele kui ka kohalikele reisihuvilistele unikaalseid sakraalhooneid: kirikuid, kabeleid, palvemaju ja kloostreid.

“Eestimaa on nagu aardelaegas, mida saab avada ja mille sisu avastada. Kirikud ja palvelad, pillatud laiali keset metsi ja mägesid, linnu ja külasid, on otsekui säravad pärlid, mida seovad teed ja tavad, ajastud ja uskkonnad. Nõnda on nad kui põimuvad keed, kus iga pärl on erinev ja eriline, väljendades siinse rahva tänumeelt ja igatsusi, hingerikkust ja osadust Loojaga,” on kirjas avatud kirikuid tutvustaval veebilehel.

Juba 2001. aastast alates on maist septembrikuuni suurem osa Eesti kirikuid, olenemata konfessioonist, teelistele avatud ning igaühel on võimalik neisse sisse astuda, pühakojaga tutvuda, kogeda vaikust ja rahu ning võõrsil olles palvetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles