Andres Jaadla valiti Rahvusvahelise Sumoföderatsiooni juhatusse  

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla valiti Rahvusvahelise Sumoföderatsiooni direktorite juhatusse.
Andres Jaadla valiti Rahvusvahelise Sumoföderatsiooni direktorite juhatusse. Foto: Riho Rannikmaa

Täna Mongoolias Ulaanbaataris toimunud Rahvusvahelise Sumoföderatsiooni kongressil arutatud muude küsimuste kõrval valiti föderatsiooni uus direktorite juhatus. Juhatusse valiti ka Eesti Sumoliidu president Andres Jaadla. 

"Maailma sumoorganisatsiooni juhtorganisse kaasamine on suur au ja tunnustus sellel aastal oktoobris oma 20 tegevusaastat tähistava Eesti Sumoliidu arengule. Esile tuleb tõsta Eesti sumotoride edukat esinemist rahvusvahelistel suurvõistlustel. Läbi aastate on toodud Eestile  rekordarvuna 299  medalit. Seejuures on märkimisväärne Riho Rannikmaa roll sumo arendamisel  nii Eestis kui ka rahvusvahelisel tasandil ning Kaido Höövelsoni (Baruto) hiilgaval sumoprofi karjääril Jaapanis, mis on tõstnud meid maalima juhtivate sumoriikide hulka," sõnas  Jaadla 

Andres Jaadla hinnangul mängis valikute tegemisel rolli nii Eesti kui Rakvere tuntus rahvusvahelises  sumoringkondades.

Rakverel on au olnud korraldada mitmeid rahvusvahelisi suurvõistlusi,  mis on oma suurepärase korralduse poolest jätnud sügava jälje kogu maailma sumoeliidi mällu, sealhulgas kahed maailmameistrivõistlused sumos 2006 ja 2008 aastal. Mõlema MM-i korralduskomitee  esimees on olnud Andres Jaadla .

Täna toimunud Rahvusvahelise  Sumoliidu kongressile järgnevad 30-31.juulil Sumo maailmameistrivõistlused, kus dohyol asuvad  võistlustulle Meelis Höövelson (meeste absoluutkategooria), Oliver Valdre (meesjuunioride absoluutkategooria), Kai Pähkel (naisjuunioride absoluutkategooria), Luisa Lausvee (naisjuunioride raskekaal), Enelin Leichter (naisjuunioride keskkaal).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles