Mädapea mõis avab uksed floksipäevadele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mädapea mõisa 600 sordiga floksiaed on Baltimaades sordirikkuselt teisel kohal, vaid ühest Leedu kollektsioonist leiab rohkem sorte.
Mädapea mõisa 600 sordiga floksiaed on Baltimaades sordirikkuselt teisel kohal, vaid ühest Leedu kollektsioonist leiab rohkem sorte. Foto: Maia Simkin

Nädala pärast, 5. - 6. augustil toimuvad Rakvere külje all Mädapea mõisas esimesed floksipäevad.

Mädapea mõisas on viimase kolme aastaga rajatud flokside kollektsioonaed, mis oma 600 sordiga on Baltimaades sordirikkuselt teisel kohal – rohkem eksemplare leiab vaid ühest Leedu kollektsioonaiast. Lisaks on Mädapeal sirelite, hortensiate ja pojengide kollektsioon.

Aiandushuvilistel on tee Mädapea mõisa juba selge, sest seni on seal korraldatud paar pojengidele ja floksidele keskendunud istikute müügipäeva. Nendega plaanib mõis ka jätkata, kuid järgmise nädala lõpus on teoks saamas üleeestiline floksipäev, kuhu on kohale tulemas asjatundjad, kes näitavad oma taimi ja jagavad nõuandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles