Perenaised lõid koostöös loodusega maakonna kauneimad koduaiad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laviku vesiveski perenaine Katren Miil armastab looduses jalutada. Paisjärve keskel olevale saarele sauna pääseb paadiga või ujudes.
Laviku vesiveski perenaine Katren Miil armastab looduses jalutada. Paisjärve keskel olevale saarele sauna pääseb paadiga või ujudes. Foto: Kasper Mäe

Maakondlik hindamiskomisjon valis Lääne-Virumaalt välja kolm kaunist kodu, mis väärivad vabariigi presidendi tunnustust: Tiigimäe talu Piira külas, Laviku vesiveski Koljaku külas ning eramaja Haljala alevikus. Kauneid kodusid iseloomustab omapärane looduse vorm, mida perenaised usinalt veelgi erilisemaks on kujundanud.

Laviku vesiveski

Üks kolmest Lääne-Virumaa kaunist kodust asub Lavikul looduse keskel. Elumaja asub vahetult jõe kaldal, kogu elu saadab lakkamatu veekohin, millega pererahvas ise juba harjunud on. Järveni on terrassist vaid mõni meeter maad. Selle kaldalt laiub kaugustesse tihe mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles