Mitmekülgne Saksa organist mängib Kadrina kiriku orelil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthias Böhlert
Matthias Böhlert Foto: Erakogu

Homme, 5. augustil kell 19 mängib Kadrina kiriku orelil Matthias Böhlert – mitmekülgne saksa organist ja kirikumuusikadirektor, kes on kontserdireisil Baltikumis ja Soomes.

Matthias Böhlert töötab Salzwedeli evangeelse Katariina-koguduse ja kogu sealse kirikuringkonna kirukumuusikuna. Aastal 2004 nimetati ta kirikumuusikadirektoriks, pidades silmas tema teeneid töös kõigi vanuseastmete kooridega ja saavutusi muudes kirikuelu ülesehitavates töölõikudes. Regulaarsed esinemised orelikontsertidel on Matthias Böhlertit viinud nii Poola, Austriasse, Liechtensteini ja Venemaale (Vladivostok) kui ka Saksamaa tähtsatesse kirikutesse (Stendali, Magdeburgi ja Schwerini Toomkirikud ja kirikudd Rostockis, Berliinis, Halles., Maini äärses Frankfurtis, Kielis, Mühlhausenis, Erfurtis, Halberstadtis ja mujal). 2011. aastast alates viisid reisid Matthias Böhlertit üha kaugemale. Esmalt viibis ta Tokios, et mängida heategevuskontsert sealses Saksa Evangeelses kirikus ning esines seejärel ka Vladivostokis Saksa kultuuripäevadel. 2012. aastal oli ta Austraalias Melbourne‘is ja esines sealsetes kirikutes. 2013. aastal jätkausid reisid Lõuna-Aaafrikaga ja Namiibiaga ja 2014 Buenos Airesega. Muuhulgas mängis ta seal kirikus, kus varem töötas kardinalina praegune paavst Franciscus. 2015. aastal suundus ta kontsertreisidele USA-sse ja Kanadasse. Lisaks organistikarjäärile on Böhlert laialdaselt tegev ka koorijuhina, kontsertide korraldajana ning on proovinud kätt ka heliloomingus alal.

Kadrina kirikus tuleb esitamisele pidulik orelimuusika neljast aastasajast. Kontserdi korraldaja on Kadrina Kiriku Oreli Sihtasutus. Oodatud on kõik orelimuusika sõbrad, sissepääs kontserdile on vaba annetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles