Elron kutsub paepealinna Tamsalusse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel suvel kutsub Elron taasavastama põnevaid Eestimaa paiku, kuhu saab sõita rongiga. 8.–14. augustini ootab külastajaid paepealinn Tamsalu, mille kasvamisse on raudteeäärne asukoht olulise panuse andnud.

“Juba 140 aastat on Tamsalus peatunud rong, tuues asulasse elu ja andes tõuke piirkonna arengule,” ütles Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik. “19. sajandi lõpus rajatud Tapa–Tartu raudtee võimaldas käivitada kohaliku lubjakivitööstuse, mille pärandmaastik ja ajalugu on praegu köitvalt eksponeeritud,” lisas ta.

“Tamsalu lubjapark ja Porkuni paemuuseum on piirkonna olulisimad külastuskeskused, mis tutvustavad Eesti lubjakivitööstuse ajalugu ja paekivi teket. Siin saab näha kõiki meie lubjatööstuse olulisi mälestisi: maa-, ring- ja šahtahjude varemeid, üle sajandi vanu tootmishooneid ja paemurde,” rääkis Tamsalu abivallavanem Annika Kapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles