Moe tehase vaadikeldris küpseb kodumaine viski

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Ivanovi sõnul keskmist, numbri üks saanud viskivaati lähema 25 aasta jooksul eriti ei torgita.
Sven Ivanovi sõnul keskmist, numbri üks saanud viskivaati lähema 25 aasta jooksul eriti ei torgita. Foto: Marianne Loorents

Poolteist kuud tagasi sai Eestist viskimaa, sest 15. juunil pandi vaati laagerduma esimene partii kodumaist rukkidestillaati, mis peaks aastatega viskiks küpsema.

Üleeile jõudsid viskivaadid Moe piiritustehase vanasse vaadikeldrisse, kus pikk laagerdumisprotsess toimub.

Osaühingu Estonian Spirit juhatuse liige Sven Ivanov rääkis, et destillaat on valmistatud kodumaisest “Sangaste rukkist” tehtud linnastest. “Just rukki linnasestamisega oligi kõige suurem probleem, aga Võrus tegutsev Estonian Malt uuris asja ja sai kenasti hakkama,” kõneles Ivanov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles