Nädala kaja: tulevik on mõrv

Andres Pulver
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Marianne Loorents

Kuigi ametlikult avati Rio de Janei-ro olümpiamängud alles ööl vastu tänast, algasid võistlused juba neljapäeval. Täna saab aga esimestele meie sportlastele kaasa elada. Loodetavasti läheb neil hästi, isegi üle ootuste hästi. Eks ka kõige spordikaugemad inimesed tunnevad end pisut kõrvust tõstetuna, kui pisike Eesti olümpial medaliriikide hulka tõuseb.

Veel rohkem peab aga lootma seda, et olümpiamängud mööduvad rahus. Antiikne ideaal mängude ajaks relvad vaikima panna moodsal ajal ei toimi, teame ju, et relvade pärast on olümpiamängud kolmel korral hoopis ära jäänud. Ent siiski – terrorirünnak Münchenis 1972. aastal ja pommiplahvatus Atlantas 1996ndal võiks Rios kurba järge mitte saada.

Paraku on kogu maailm sõjas ning seda, kus ning kui kaugel meist (või Rio de Janeirost) jookseb rindejoon, ei suuda öelda mitte keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles