Töölaager ootab noori tänapäevalgi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti lõpus tähistatakse õpilasmaleva 50. sünnipäeva konverentsiga.
Augusti lõpus tähistatakse õpilasmaleva 50. sünnipäeva konverentsiga. Foto: Liis Treimann / Postimees

Sel suvel on Eestis 46 malevakorraldajat. Eesti Noorsootöökeskuse kaasatuse ja konkurentsivõime üksuse suunajuhi Gerttu Aaviku sõnul on tänapäeval malevakorraldajad enamasti mõne omavalitsusega seotud. Ta lisas, et üldjuhul korraldab malevaid kohaliku valla noorsootöötaja, kohalik noortekeskus või MTÜ, mis osutab avalikku teenust.

Gerttu Aaviku sõnul on töömalevas osalemine tähtis seetõttu, et see on eelkõige koht, kust noor saab esimese töökogemuse. “Oluline on, et esimene kokkupuude töömaailmaga oleks turvaline ehk et kõik käiks täpselt seadusnõuete kohaselt,” ütles Gerttu Aavik.

Kui vanasti tähendas malev kodust eemal viibimist ja ühekoos elamist, siis tänapäeval on malevad korraldatud üldjuhul nii, et noored saaksid kodus ööbida. Gerttu Aavik täpsustas, et näiteks koondprojekti “Noortemalevad 2015” raames osales ööbimisega töölaagris 795 noort ning ööbimiseta malevas 3737 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles