Juhtkiri: igav linn ja tühi väli (1)

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvel mööda ilma ringi sõites võrdled ikka oma kodulinna teiste paikadega. Ja kuidagi kurb hakkab – kadedusega märkad, milline melu kõikjal käib. Kunagi nii võimsalt pildil olnud Rakvere on selles turunduse võidujooksus jäänud kahjuks sabassörkijaks.

Me ei saa siin ainult Aqvale ja linnusele loota. Linnajuhid ja -valitsuse spetsialistid peaksid palju rohkem hoolitsema selle eest, et turist tunneks, et ta on siia oodatud, ja jääks kauemaks kui mõneks tunniks.

Öeldakse, et Rakveret ei saa võrrelda Pärnu või Haapsaluga. Aga miks mitte? Palju inimesi käib Haapsalus küll kauni mereranna pärast, kuid seal on veel asju, mis kutsuvad. Äsja lõppenud bluusipäevad on vaid üks üritus nende pikas reas. Korraldatakse veel kohvikute, veini- ja vanamuusikapäevi ning Ameerika autode kokkutulekut. Tegu on läbimõeldud planeeritud turustamisega, mitte juhuslike ühekordsete aktsioonidega. Neis linnades toimuvad pea igal õhtul (kultuuri)üritused eri sihtrühmadele. Kaugemalt ja lähemalt tulijad on oodatud lilleamplitega kaunistatud söögikohtadesse, et nad võiks nautida ilu ja puhkust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles