Eestlased taasavastavad flokse

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floksipäevadel sai uudistada Mädapea mõisa aias kasvavat floksikollektsiooni, osta koju uusi sorte ning jälgida ka seda, kuidas floristide käe all sündisid leeklilledest seaded, mida hiljem oli võimalik oksjonilt soetada.
Floksipäevadel sai uudistada Mädapea mõisa aias kasvavat floksikollektsiooni, osta koju uusi sorte ning jälgida ka seda, kuidas floristide käe all sündisid leeklilledest seaded, mida hiljem oli võimalik oksjonilt soetada. Foto: Marianne Loorents

Esimesi Mädapea mõisas toimunud floksipäevi külastas vihmasest ilmast hoolimata umbes tuhat inimest, kes lasid end leeklillede võlust lummata, soetasid oma koduaeda uusi eksemplare, valisid kauneimat floksi ja nautisid mõisaaia miljööd.

Nii mõnigi aiahoolik saabus floksipäevadele hoopis oma koduaiast pärit kimbuga – selleks et võrrelda seda kollektsioon­aia eksemplaridega ning õie kuju ja värvuse järgi kindlaks määrata, milline sort täpselt oma peenras kasvab.

Mõisa saali oli vaasidesse värvi järgi sätitud sadakond sorti ja seemikuid, mis pärit Tartu botaanikaaiast ja eraaedadest üle Eesti. Iga külastaja sai osaleda ilusaima sordi valimisel. Selle tulemusena selgusid kauneimad: punastest floksidest “Miss Mary”, roosadest “Baby Face”, kirjuõielistest “Rayonnant” ja lilladest “Laura”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles