Eesti kultuuri hoitakse ka välismaal au sees

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvanpää pidas 70. sünnipäeva.
Tarvanpää pidas 70. sünnipäeva. Foto: Meelis Meilbaum

​Möödunud laupäeval toimus Rakkes omapärane üritus: kohtusid kultuuriseltsid siit- ja sealtpoolt piiri ning arutati noorsootöö võimalusi ja “Eesti Vabariik 100” pidustuste korraldamist.

Igal aastal korraldatakse väliseestlaste seltsidele augustikuu esimesel nädalal seminar. “Me kuuleme seal nende rõõmudest-muredest ning pakume omalt poolt ettekandeid ja kultuuriprogrammi,” rääkis Eesti Kultuuriseltside Ühenduse (EKÜS) juhatuse esimees Valter Haamer. Väliseestlastele on seltsid võimaluseks kodunt kaugel eesti keelt rääkida ja ka omavahel olulisemat informatsiooni vahetada. Tihti liigub väliseestlaste ühenduste meililistides kõige magusamat infot töökohtade, vabade korterite ja põnevate ürituste kohta.

Kuid eelkõige kantakse hoolt selle eest, et eesti kultuur ka välismaal elades ei hääbuks. “Läti Eesti Selts saab iga kuu pool tundi eetriaega Riia Raadios,” sõnas Valter Haamer. Üheks põhjuseks on seegi, et saatejuhiks on Läti Eesti Seltsi esimees, kes töötab samas raadios reporterina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles