Mart Helme – vana rokitaat ja noor poliitik

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE liider Mart Helme kirjutas usinalt elulooraamatusse pühendusi ja autogramme.
EKRE liider Mart Helme kirjutas usinalt elulooraamatusse pühendusi ja autogramme. Foto: Marianne Loorents

Presidendiks pürgiv Mart Helme kordas esmaspäeval Rakveres oma elulooraamatut esitledes, et laseb enda kandidatuuri üles seada valimiskogus, mitte riigikogus ning rahvaküsitluste järgi oleks temale kõige sobivam variant, kui Eestis kehtiks otsevalimised.

Kommenteerides reformierakonna presidendikandidaadi Siim Kallase hiljutist neljasilmakohtumist keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega Hundisilmal, ütles Mart Helme, et tema arvates ei ole neil milleski kokku leppida. Helme sõnul soovib Savisaar meeleheitlikult viia keskerakonda valitsusse, samal ajal kui keskerakonna teist tiiba esindava Mailis Repsi presidendikampaania olulisim osa on kukutada Savisaar erakonna esimehe kohalt.

“Siim Kallasel pole reformierakonnas küll eriti suurt toetust, kuid duellis Kallas-Kaljurand võitis ta seetõttu, et lihtsalt kaotas ühel hetkel kannatuse ja ütles, et lööb erakonna lõhki,” rääkis Helme. “Nii palju on tal parlamendifraktsioonis toetajaid küll, et osa reformareid oleks läinud sel puhul akna alla ja valitsus oleks kukkunud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles