Ambla vald peab Tapa ettepaneku kaalukausile panema

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai lõpus esitasid Ambla valla elanikud Tapa vallavolikogule pöördumise, kus avaldasid soovi liituda Tapaga.
Mai lõpus esitasid Ambla valla elanikud Tapa vallavolikogule pöördumise, kus avaldasid soovi liituda Tapaga. Foto: Arvet Mägi

Haldusreformi Põhja-Eesti regiooni komisjon soovitas Ambla vallal nõustuda Tapa vallavolikogu ettepanekuga alustada liitumisläbirääkimisi või sellest keeldumist põhjendada ning selgitada välja, milline on elanike eelistus haldusterritoriaalse korralduse muutmisel.

Ambla vald peab läbirääkimisi Järva-Jaani, Imavere, Albu, Kareda, Koigi ja Koeru vallaga Järva valla moodustamiseks. Tapa vallaga ühinemise toetuseks andis kevadel allkirja üle 400 Ambla valla elaniku, enim oli nende seas valla Ambla-poolses osas elavaid inimesi.

Algatusrühma liikmed tegid Tapa ja Ambla vallavolikogule ettepaneku, et Tapa vallaga liidetaks Ambla ja Käravete alevik ning seitse küla, kus toetus Tapa vallaga ühinemisele oli suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles