Laupäeval toimub Eipris piirkonna külade päev

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Külade päev on üritus, mis toob esimest korda kokku kuus Väike-Maarja valla naaberküla: ­Eipri, Pandivere, Raeküla, Triigi, Avispea ja Rastla. Nii on eri külade elanikel võimalik omavahel tutvuda või tihedamaid sidemeid luua, saada teavet ümbruskonnas toimuva kohta, üksteiselt õppida ja meelelahutuslikus võtmes mõõtu võtta.

Väike-Maarja vald tähistab tänavu 25. aastapäeva ning külade päev on pühendatud ka sellele tähtpäevale. Ürituse planeerimine on kõigi kuue küla esindajad juba ühise laua taha toonud. Nimetatud külad ei ole varem kokkutulekuid pidanud. Neist pooltes – Eipris, Triigis ja Avispeal – on olemas aktiivne külakogukond, kes korraldab talguid ja üritusi ning leiab selleks võimalusi ka mitmesuguste projektide toel.

Korraldajad loodavad, et külade päev innustab üheskoos piirkonda arendama, projektide abil oma elukeskkonda kujundama ja rohkem ühisüritusi korraldama. Tänavusel kokkutulekul välja antavast karikast võiks saada rändkarikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles