Raudtee mängib asulate kujunemisloos olulist rolli

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa ajalooline vaksalihoone muutub suviti teatripaigaks. Tänavu ja eelmisel suvel mängiti seal R.A.A.A.M.-i ­lavastust “Aleksei Karenin”.
Tapa ajalooline vaksalihoone muutub suviti teatripaigaks. Tänavu ja eelmisel suvel mängiti seal R.A.A.A.M.-i ­lavastust “Aleksei Karenin”. Foto: Kasper Mäe

Tapa–Tartu raudteelõigu valmimine ning rongiliikluse avamine Tallinna ja Tartu vahel on olnud olulise tähtusega paljude asulate, sealhulgas Tapa, Tamsalu, Kiltsi ja Rakke kujunemises. 

Kiltsis, ühes neist asulatest, mis hakkas tekkima koos Tapa ja Tartu vahelise raudtee ehitamisega, tähistatakse septembri keskel 140 aasta täitumist raudteeliikluse algusest. Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla rääkis, et selleks ajaks peaks valmima Ebavere–Kiltsi kergliiklustee ning selle avamine ja rongiliikluse juubel on kavas ühendada.

“Liigume mööda kergliiklusteed üheskoos Kiltsi, kus külaseltsi eestvõttel meenutatakse raudteeliikluse ajalugu,” kõneles Kesküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles