Euroopa Komisjoni veterinaareksperdid keeldusid kohtumast Eesti seakasvatajatega (1)

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Laht
Urmas Laht Foto: Arvet Mägi

Eesti Seakasvatajate Liit taunib Euroopa Komisjoni veterinaarekspertide otsust mitte kohtuda Eesti seakasvatajatega. Eksperdid külastavad Eestit 16.-19. augustil ning kolme päeva jooksul pidid nad kohtuma kõigi seakatku tõrjes osalevate ametkondadega sh ka seakasvatajate esindajatega.

„See on väga ükskõikne suhtumine seakasvatuse probleemidele ning paneb imestama, et Euroopa Komisjoni kõrgetasemelised eksperdid ei soostu kohtuma kõikide osapooltega, et ühiselt analüüsida seakatku tõkestamise võimalusi ja leida lahendused olukorra leevendamiseks,“ selgitas Eesti Seakasvatajate Liidu juhatuse esimees Urmas Laht.

Kuigi Euroopa Komisjoni veterinaareksperdid keeldusid seakasvatajate esindajatega nüüd kohtumast, siis eelnevalt oldi välja töötatud omapoolsed konkreetsed ettepanekud, mida sooviti ekspertidega arutada:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles