Presidendikandidaat Mart Helme elust tuli välja perekonnasaladus

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme (vasakul) sõnul tuli fakt tema perekonnaajaloost täieliku üllatusena, kuid see ei tee temast väiksemat rahvuslast.
Mart Helme (vasakul) sõnul tuli fakt tema perekonnaajaloost täieliku üllatusena, kuid see ei tee temast väiksemat rahvuslast. Foto: Marianne Loorents

Rahvuslusele suruv EKRE presidendikandidaat Mart Helme on kogu aeg väitnud, et tema vanaisa Jüri Perman on Vabadusristi kavaler. Virumaa Teataja andmetel on nimekaim hoopis tema kauge sugulane.

Peavoolupoliitikuist tõerääkimisega eristuda tahtva presidendikandidaadi jaoks on see üsna piinlik seik, mis sarnaneb mõneti ühe teise presidendikandaadi hämamisega oma esivanemate kohta.

Mart Helme põlise rahvusliku tausta rõhutamiseks tuuakse nii Vikipeedias kui ka tema vastses elulooraamatus välja detail, et ta vanaisa oli Vabadusristi kavaler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles