85 uut kodanikku said pidulikult kätte oma tunnistused

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel toimus pidulik kodakondsustunnistuste üleandmise tseremoonia. Tunnistused sai kätte 85 uut kodanikku. Nende seas ka Lääne-Virumaal elavad uued Eesti kodanikud. Foto on illustratiivne.
Reedel toimus pidulik kodakondsustunnistuste üleandmise tseremoonia. Tunnistused sai kätte 85 uut kodanikku. Nende seas ka Lääne-Virumaal elavad uued Eesti kodanikud. Foto on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula

Tallinna Lillepaviljonis reedel toimunud pidulikul kodakondsustunnistuste üleandmise tseremoonial said oma tunnistused kätte 85 uut kodanikku. Nende seas ka Lääne-Virumaal elavad uued Eesti kodanikud.

Lisaks virulastele võtsid üritusest osa ka Tallinnas, Harjumaal, Pärnumaal ja Läänemaal elavad uued Eesti kodanikud ning nende pereliikmed ja lähedased. Tunnistused andsid üle siseminister Hanno Pevkur ja Põhja prefekt Kristian Jaani.

„Eesti kodanikuks saada pole kunagi hilja, mida näitab ilmekalt ka väärikaimas vanuses vastne kodanik, 77-aastane Anatoli. Noortele, kes on alles oma kodakondsuse otsust langetamas, on Anatoli kindlasti heaks eeskujuks," lausus oma sõnavõtus siseminister Hanno Pevkur, kelle sõnul oli tseremoonia mitmes mõttes märgiline. „Me tähistame teie saamist Eesti kodanikeks ja lisaks täitub 25 aastat Eesti Vabariigi taasiseseisvumisest. Soovin õnne uutele kodanikele ja kõigile pidupäeva puhul,“ ütles Põhja prefekt Kristian Jaani.

Sel aastal on Eesti kodanikuks saanud 1325 inimest, neist 876 on naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanud lapsed. Mullu sai Eesti kodanikuks 897 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles