Rootsi kiirmoebrändi H&M pood on nüüd Rakveres

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Rakvere Põhjakeskuses moodsa muusika ja tantsu saatel populaarse rahvusvahelise rõivaketi Hennes & Mauritz (H&M) pood. Esimesed piigad ootasid poe avamist juba kell kuus hommikul.

Avamise puhul kingiti järjekorra esimesele 50 külastajale 30eurone kinkekaart. Keiri-Liis oli esimene külastaja, ta tuli koos oma sõbrannaga kohale juba 6.15. Kaubanduskeskuse uksed olid avatud, koristajad pesid aknaid, turvamehed jalutasid ringi. “Järgmised inimesed, meie sõbrannad, liitusid umbes viie minuti pärast. Istusime ja rääkisime juttu,” muljetas neiu, kelle sõnul pole ta täna öösel maganud. “Kogu öö olin üleval, tahtsin tulla avamisele, see on lihtsalt nii suur lemmik pood. Kui käin Tallinnas, külastan alati H&Mi”, rääkis piiga.

Noormees, kes oli samuti 50 esimese külastaja seas, ütles, et tuli naisega kohale kell kaheksa. “Naine ei käskinud aga ajasin ta hommikul üles. Kavatseme osta talle nahkjaki,” lubas Edgar (28).

Poe avamist ootasid ka ema Marina (42), tütar Ragni (15) ja vanaema Viive (73). Põlvkonniti saabuti kohale lausa Kiviõlist. “7.30 olime kohal, lapselaps tahtis tulla juba kell 6. Ostame tüdrukule siit kooliriideid,” rääkis proua Viive.

Turvamees Vitali ütles, et poe avamine läks rahulikult, probleeme ja suurt rüselemist ei olnud.

Poe järjekorra moodustasid pigem nooremad inimesed, kellel olid kaasas ka lapsed. Klienditeenindajad esitasid enne poe avamist ostjatele tantse ja täpselt kell 11 lõigati punane lint läbi. Esimesel 30 inimesel oli privileeg ostelda poes mõni hetk uhkes üksinduses, kuni poodi lasti sisse ka järgmised huvilised.

Avamise puhul valis oma lemmikud naistekollektsiooni, aksessuaaride ning ilutoodete hulgast välja Rakverest pärit tuntud moeblogija Aljona Eesmaa.

H&Mi kauplus pakub moodi nii naistele, meestele, noortele kui ka lastele.

Põhjakeskuse H&Mi kauplus on ligi 1400m² pindalal ja asub keskuse teisel korrusel.

2013. aastal esimese kaupluse avanud H&M'il on hetkel 4 kauplust Tallinnas ning poed Pärnus ja Narvas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles