Algas registreerimine Robotexi infopäevadele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembris toimub kaheksas Eesti linnas infopäev, kus tutvustatakse uusimaid haridusroboteid ja osalemise võimalusi Euroopa suurimal robotivõistlusel Robotex. Foto on illustratiivne.
Septembris toimub kaheksas Eesti linnas infopäev, kus tutvustatakse uusimaid haridusroboteid ja osalemise võimalusi Euroopa suurimal robotivõistlusel Robotex. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Septembris toimub kaheksas Eesti linnas infopäev, kus tutvustatakse uusimaid haridusroboteid ja osalemise võimalusi Euroopa suurimal robotivõistlusel Robotex.  Lääne-Virumaal infopäeva ei toimu, kuid 6. septembril on võimalik osaleda infopäeval Tallinnas.

Infopäevadel saavad koolid kätte ka 100 Edisoni robotit, mis on osa Eesti Vabariik 100 ettevalmistustest. "Ootame infopäevadele kõiki, kes soovivad valmistuda 2.-4. detsembrini aset leidvaks Robotexiks või tutvustada oma lastele ja õpilastele robootikat kui põnevat harrastust," selgitas Robotexi projektijuht Mart Laul. 

Eesti Vabariik 100 programmi raames väljajagatavate robotite abil saab ligi 500 lapsel olema võimalus arendada oma robootikaalaseid oskuseid ja osa võtta Robotexi võistlusest. “Osalejate arvu suurendamisega liigume unistuse suunas, et Robotexist saaks Eesti riigi 100. sünnipäevaks maailma suurim robootikavõistlus," lisas Laul. 

Robotex on robootikavõistlus, mis toimub 2.-4. detsembrini ja tänavu juba 16. korda. Robotex toob kokku robootika-, teaduse- ja tehnikahuvilisi üle maailma. Sellel aastal oodatakse rekordiliselt 15 000 külastajat, 3000 töötubades osalejat, 2000 võistlejat, 1000 võistlevat robotit, 100 tehnoloogianäituse eksponaati ja väliskülalisi enam kui 30 riigist. Robotexi koordineerib Tallinna Tehnikaülikool koostöös Tartu Ülikooli ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutusega.

Sõmeru avatud noortekeskuses tegutseva robootikaringi Triblox juhendaja Rasmus Kits ütles, et neil on plaan osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles