“Põhjakonn” tegutseb Virumaal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu taktikaõppus “Põhjakonn”.
Kaitseliidu taktikaõppus “Põhjakonn”. Foto: Tarvo Lutter

Septembri esimestel päevadel, 2.–4. septembril, toimub Virumaal Kaitseliidu taktikaõppus “Põhjakonn”. Kaheksandat korda korraldatava õppuse tegevus käib üheksa valla territooriumil. Esimest korda osalevad lisaks eestlastele Leedu, Suurbritannia ja Ameerika ühendriikide üksused.

Taktikaõppus “Põhjakonn”, mis on alguse saanud vabatahtlike kaitseliitlaste eestvedamisel ja oli algselt mõeldud kahe maleva vahelise lahingtegevuse harjutamiseks, on kasvanud suureks regionaalseks õppuseks. Seekordne õppus erineb tavapärasest mitmes mõttes. Esiteks on osalejate arv suurem kui varasematel aastatel – ligi 2000 – ja kasutuses on rohkem sõjatehnikat. Üksustel on kasutada tankid, soomukid, jalaväe raskerelvad ja automaattulirelvad. Teiseks osalevad ka välispartnerid ja tegevusala on suurem kui kunagi varem.

“Põhjakonnal” keskendutakse kaitseliidu üksuste ja staapide vahelise koostöö harjutamisele lahingtegevuse kavandamisel ja korraldamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles