Hea mõte ja tegu on osa kultuurist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakke Naiskooril on kombeks igal suvel reisida, sealjuures meie traditsioone ja laulukultuuri tutvustada. Sel suvel viis rännutee laululembese seltskonna Ukrainasse Odessa linna ja rajooni.

Tänulikkus, külalislahkus, abivalmidus ja heatahtlikkus on omadused, mis maksavad vähe, kuid kaaluvad palju. Saime sellele kinnitust seekordsel naiskoori väljasõidul imelisse Odessasse, kus meid ootasid ees toredad lahked inimesed, kaks esinemist ning tihe kultuuriprogramm. Lisaks palju päikest, hulganisti toredaid elamusi ja hetki, mis mälestuste ning fotojäädvustustena kaasa tõime. Ühised mälestused seovad meie sõpruskonda ning aitavad rõõmsamalt edasi liikuda.

Meeldivad kohtumised algasid juba lennujaamas, kus tutvusime meie reisijuhtide Vika ja Sergei Krivenkoga. Nad olid meile koostanud tiheda põneva programmi. Esimesel, sisseelamise päeval majutati meid vast avatud hotelli. Omamoodi võlu ja romantikat lisas ettekujutus, et oleme esimesed hotellis, kus kunagi viibivad sama kuulsad kirjanikud nagu Puškin, kes just selles linnas “Jevgeni Oneginit” kirjutama hakkas. Lisaks veel ühel või teisel moel Odessaga seotud Gogol, Tšehhov, Bunin, Majakovski ja Mickiewicz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles