Rio olümpia tõi nii pisaraid kui rahulolu

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe (sinises) jäi 4 : 6 hiinlanna Zhang Fengliule alla ja pälvis 13. koha.
Epp Mäe (sinises) jäi 4 : 6 hiinlanna Zhang Fengliule alla ja pälvis 13. koha. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rio de Janeiros olümpiadebüüdi teinud Lääne-Virumaa spordipiigad maadleja Epp Mäe ja triatleet Kaidi Kivioja on mõlemad väärt kogemuse võrra rikkamad.

Medalilootus Epp Mäe juhtis kaheksandikfinaalis tervet matši, kuid kaotas korraks valvsuse ja jäi hilisemale pronksivõitjale Zhang Fengliule 4 : 6 alla. Üks minut enne matši lõppu juhtis Mäe veel 3 : 0. Otsustavaks sai hetk, kui eduseisus olnud Mäe lasi vastasel teha neli punkti väärt heite. Eestlanna õnnetuseks kaotas hiinlanna veerandfinaalis kanadalanna Erica Elizabeth Wiebe’ile 2 : 5 ja sellega sai Mäe olümpiadebüüt 13. kohaga läbi. Hõbeda võitis Kasahstani sportlane Guzel Manjurova.

“Tunnen end kaitsemaadluses kindlamalt ja üritasin eduseisus sellest lähtuvalt tegutseda,” põhjendas Epp Mäe oma tegevust. Tudust pärit neiu tunnistas, et nüüd ei ole muud, kui tuleb taas palju trenni teha ja Tokyo olümpial taas matile asuda. “Neli aastat on vaja uuesti tööd rügada,” lausus 24aastane Epp Mäe Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles