Neli väikest märki, mis näitavad, et sul on stress

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stressipall
Stressipall Foto: shutterstock.com

Võimalik, et sa ei panegi mingeid muutusi tähele. Tervis oleks justkui korras. Magad öösel enam-vähem oma tunnid täis. Aga miski nagu häiriks ... Kui avastad enda juures järgmised neli sümptomit, võib sul veebiajakirja lifehack.org teatel olla stress.

  • Sa räägid iseendaga ...ja kõneled sealjuures halbadest asjadest. Enesega rääkimine ei pruugi olla märk hullusest, lohutavad Ameerika teadlased. See aitab keskenduda ja mõtteid korrastada ning stimuleerib mälu. Kui vestlused iseendaga keskenduvad sellele, et sa ennast ise maha teed, siis on aeg pidurit tõmmata.
  •  Sa oled kogu aeg väsinud, kuigi magad öösel oma tunnid täis. See on ohumärk – järelikult on pinge nii suur, et sa ei suuda korralikult välja puhata. Stress koormab tohutult organismi ning tekitab tunde, et võiksid kasvõi jalapealt magama jääda.
  • Higistad rohkem kui muidu. Stress põhjustab muuhulgas kehatemperatuuri tõusu, nii et kaugel see higistamine sealt ka on.
  • Poes ei olnud su lemmiksööki ja sul on tunne, et tahaksid kohe nutma puhkeda või siis müüjaid sõimama minna? Stressis inimestel on raskem oma emotsioone kontrollida, nii et kui tabad end sageli pisiasjade peale üle reageerimast, tuleb elukorraldus kriitilise pilguga üle vaadata.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles