Küttepuidu hind on erakordselt madal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimetsast sai juunis küttepuude tihumeetri kätte 18 euroga - nii madal pole ekspertide sõnul hind enam ammu olnud.
Riigimetsast sai juunis küttepuude tihumeetri kätte 18 euroga - nii madal pole ekspertide sõnul hind enam ammu olnud. Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Erametsas langesid standardpalkide hinnad pisut enam kui 2%, peenpalkidel protsendi jagu vähem, selgub Erametsakeskuse hinnastatistikast. Aastataguse ajaga võrreldes on kõige rohkem odavnenud männipeenpalk (4,4%) ning kõige vähem männipalk (2,7%). Kuusepalkide hinnalangus jäi kolme ja nelja protsendi vahele.

Riigimetsast müüdud okaspuupalkidest odavnes kvartaliga kõige enam männipeenpalk – rohkem kui 12%. Teiste sortide hinnalangus jäi vahemikku 4,2–5,4%. Ainsana on kolme kuuga kallinenud kasepalk – 1,4%. Aastataguse ajaga võrreldes on aga kogu sortiment odavnenud, seejuures kõige enam lepapalk (10,5%).

Küttepuidu hind on jätkuvalt erakordselt madal. Viimastel kuudel küll suurt hinnalangust ei ole olnud, aga põhjuseks peavad ­eksperdid pigem seda, et kukkumisvõimalust enam pole – kännurahaks metsaomanikule suurt midagi ei jää. Kolme kuuga on küttepuidu hind odavnenud veel täiendavalt 1,7% ja oli juunis keskmiselt 21,31 eurot tihumeetri eest. Nii madal hind oli viimati kuus aastat tagasi sügaval majanduslanguse ajal. Aastatagusega võrreldes on küttepuidu hind langenud 6,9%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles