Ideed, mis päästaksid Rakvere unustusest

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Laks.
Liina Laks. Foto: Marianne Loorents

Eestit reklaamitakse IT-riigina. Suur osa elanikkonnast ei oska aga isegi Excelit kasutada, programmeerimisest rääkimata. Rakveret peetakse kreisilinnaks, kus toimub palju kultuuriüritusi – aga siin annavad tooni hoopis Aqva hotell ja spaa, Põhjakeskus, linnus, “Tarva” kuju ning terve hulk söögikohti, milles pakutava kvaliteedi üle tuliseid vaidlusi peetakse.

Kultuurivaldkonnast meenuvad vaid Baltoscandal ja teater – aga olgem ausad, see kõik on olemas ka mujal. Ühesõnaga, tegelikult pole midagi, mille pärast turist tahaks ikka ja jälle tagasi tulla – aina uuesti Rakveret avastada. Linnas, kus luuakse aina uusi spordikeskuseid, jääb lihtsalt kultuurist vajaka.

Turistile on vaja püha kolmainust: midagi teha, midagi näha ja midagi maitsvat põske pista. Selle asemel et oodata köisraudteed, mis võidakse – aga ei pruugita – järgneva poolsajandi jooksul Rakvere kohale üles seada, võiks katsetada odavamaid ja mujal ära proovitud nippe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles