Tenniseõppurid võtsid mõõtu lasteturniiridel

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennis.
Tennis. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Eesti tenniseliidu võistluskalendrisse kuuluvate lasteturniiride suvine sari jõudis läinud nädalavahetusel Rakverre.

Maret Ani tennisekooli korraldatud kolmel turniiril oli võistlemas ligi 30 noort tennisemängijat Eesti klubidest ja tennisekoolidest ning naaberriigist Lätistki.

Laupäeval peeti turniirid Aqva spordikeskuse uues sisehallis. 6–8aastased lapsed mängisid väikestel väljakutel tavapärastest pallidest tublisti kergemate punaste pallidega, igaüks sai ennast proovile panna kuues kohtumises, mille kestuseks oli kaheksa minutit. 9–10aastaste tennisistide nn oranži palli turniiril oli mänguajaks 15 minutit.

Pühapäeval olid Rahvaaia saviliivaväljakutel kaunist suveilma nautides võistlustules 9–10aastased noormängijad, kes nn täpipalli turniiril pidasid ühesetilisi kohtumisi.

Kohtunikena tegutsesid Maret Ani tennisekooli õppurid, kes mängu võitja selgitamiseks hoolega punkte lugesid ja väikeseid võistlejaid asjalikult juhendasid.

Üldvõitjaid lasteturniiridel ei selgitata, küll aga teenis iga osaleja innuka esinemise eest korraldajatelt tenniseliidu diplomi ja sai kaela Maret Ani tennisekooli kirjadega nägusa kullakarva medali.

Turniiride peakorraldajana ametis olnud omanimelise tennisekooli treeneri Maret Ani sõnul oli kodustel väljakutel julgelt kaasa löömas hulgaliselt kohalikke noormängijaid.

“Võistlus oli väga vajalik. Kõik said erinevate vastastega palju mängida, see on lapse arenemiseks treeningute kõrval väga oluline,” märkis Maret Ani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles