Kas viikingid kandsid sarvi?

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennusadamas näeb Rootsi ajaloomuuseumi maailmakuulsat väljapanekut.
Tallinna lennusadamas näeb Rootsi ajaloomuuseumi maailmakuulsat väljapanekut. Foto: Agnes Aus

​Kas teadsite, et tegelikult ei kandnudki viikingid sarvi kiivri küljes, vaid jõid sealt õlut või hoidsid nende sees nõelu? Kui kedagi huvitab kogu tõde viikingitest, siis tasub sammud seada Tallinna lennusadamasse, kus näeb Rootsi ajaloomuuseumi maailmakuulsat väljapanekut.

Näiteks saab seal teada, et viikingite põhitegevus oli põllupidamine ja lambakasvatamine, mitte pidev võitus. Kuigi jah, just langenud sõjamehed pääsesid pärast surma Valhallasse – nende paradiisi –, kuna naised, lapsed ja väetid mehed sattusid allmaailma.

Viikingite vastu tekitas kindlasti suuremat huvi juunikuine jalgpalli EM, kus Islandi viikingite järeltulijad tegid jalgpallimurul mehetegusid. Kuid ka Eestil on viikinglusega omad tihedad seosed, millest võib aimu saada Käsmu meremuuseumis, kus asub viikingite laeva täismõõdus koopia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles