Rakveres avati Eesti suurim skate-park

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres avati Eesti suurim skate-park.
Rakveres avati Eesti suurim skate-park. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Täna toimub Rakvere oluliselt suurenenud skate-pargis esimene ektreemsustest tulvil ja adrenaliinist nõretav võistlus triki- ja tõukeratastele.

“Hea, et jälle on Rakveres üks võimalus juures,” lausus Rakvere abilinnapea Rainer Miltop ning vuhises pärast lindi läbi lõikamist tõukerattal minema. “Rainer jäi ellu,” rõõmustas linnavolikogu esimees Toomas Varek.

Skatepargi ametlikul avamisel pakkus traditsiooniline lindi läbi lõikaminegi närvikõdi. Samal ajal, kui linnaisad kääridega toimetasid, lendas ekstreemsportlane, pargi uuendamise üks eestvedajatest Sven Lepasaar trikirattal üle lindi.

Esmakordselt skatepargis tõukerattal sõitnud Miltop ei välistanud, et ta ka trikirattal sõita proovib. “Ootamatult meelepärane oli. Ma ei ole kunagi varem sellist asja [tõukeratast – toim.] puudutanud. Aga ei midagi hullu. Mulle kõrgused meeldivad,” kõneles abilinnapea rahulolevalt.

“Siin on ju skatepark varem olnud. Pikka aega sai mõelda, et peame seda edasi viima. Sõitjad nõudsid juba ammu pargi uuendamist. Eelmine oli läbi omadega. Nende samade meeste, kes siin sõidavad, näpunäidete järgi sai see teha. Tegevust jätkub ja nüüd hakkab siit järelkasvu tulema. Selle üle on hea meel,” lausus Miltop.

Rakvere noormees Sven Lepasaar, kel trikirattal sõidukogemust juba kümmekond aastat, väitis, et eelmise skatepargiga ei anna uut võrreldagi. “Eelmine oli nii väike. See on Eesti suurim ikkagi. Võimalusi on palju rohkem.”

Rakvere spordikeskuse müügijuht Rein Kopli tunnistas, et pärast uue pargi valmimist on see usinasti kasutust leidnud. Omanäolise skate-pargi võimalusi on käidud proovima Tartust ja Pärnustki. “Sõitjate arv väga järsult kasvas. Sõidan siit iga päev mööda ja mitte kunagi ei ole park tühi. Alati on kümneid sõitjaid. Poistele ja tüdrukutele see väga meeldib.”

Skate-pargi ehitusega alustas On-Wheels OÜ juunikuus. ja sel suvel saavad trikitajad seda juba kasutada. Ehitus läks maksma 55 700 eurot, sellest 30 700 õnnestus taotleda EASilt. 10 000 eurot kaetakse riigieelarvelise toetuse teel ja ülejääva osa tasus Rakvere linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles