Doonoritelgid jõudsid Rakverre

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoritelgid jõudsid Rakverre.
Doonoritelgid jõudsid Rakverre. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus kutsub Rakvere linna keskväljakule doonoritelkidesse verd loovutama 29. ja 30. augustil ajavahemikul kella 12-18 ning 31. augustil ajavahemikul kella 11-17.

„Paneme augustile ilusa punkti ja tuuritame regionaalhaigla doonoritelkidega Rakverre, kuhu eelmiste aastate kogemusel ootame väga palju söakaid virumaalastest doonoreid – viru veri ju teadagi ei värise,“ ütles regionaalhaigla verekeskuse arendusjuht ning doonoritelkide ellukutsuja Ülo Lomp. ”Meil on väga hea meel kutsuda kõiki endast ja teistest hoolivaid inimesi verd loovutama meie rõõmsavärvilistesse kollastesse telkidesse, kus on alati mõnus meeleolu, tehakse toredaid loosimisi ning vereloovutajaid ja lapsi lõbustab pelikan Dona. Kõik terved ja abivalmis Virumaa inimesed on väga oodatud,“ lisas ta.

Sellel aastal võib doonoritelke leida liblikapuu juurest juba teist korda. Eelmised doonoritelgid toimisid väga hästi, neid külastas 441 virumaalast, tervislik seisund lubas verd loovutada 355 doonoril ning 47 inimest tegid seda esimest korda. Regionaalhaigla verevarud said tõhusa täienduse –  koguti 160 liitrit verd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles