Karla 25: nostalgia, etüüdid ja kuningad

Kärt Devaney
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusversioon lavastusest “Pariisi, Rooma ja sealt ringiga koju tagasi”, mille esietendusest on möödunud kakskümmend aastat.
Uusversioon lavastusest “Pariisi, Rooma ja sealt ringiga koju tagasi”, mille esietendusest on möödunud kakskümmend aastat. Foto: Marianne Loorents

Rakvere reaalgümnaasiumis tegutsev laste ja noorte teatritrupp Karla tähistas nädalavahetusel oma 25. tegutsemisaastat suure vilistlaste kokkutulekuga.

Koos tehti trupiaegadest tuttavaid harjutusi ning pandi kokku tüvitekstidele (mille hulka kuulusid muu hulgas näiteks “Naksitrallid” ja “Punamütsike”) tuginevaid etüüde. Kokkutuleku publikumagnetina oli välja reklaamitud niinimetatud Kuningate trupi uusversioon lavastusest “Pariisi, Rooma ja sealt ringiga koju tagasi”. Kakskümmend aastat pärast esmaesitust ja algkoosseisus. “Omal ajal võideti antud tükiga vabariigi teatrifestival, sealt edasi pääseti Baltoscandalile, mängiti tükki Draamateatri väikeses saalis ja ETV filmis selle ka üles. Käisime isegi välismaal tuuril,” meenutas Karla juhendaja Tiina Kippel.

Kippeli emotsioonid olid oma endiste õpilastega taaskohtudes ülevad. Ta ütles, et kahekümne kokkutulekule saabunud karlalase asemel oleks neid võinud saabuda 70–80 ja ehk isegi rohkem, ent ta annab endale aru, et kõigil polnud võimalik kohale tulla. “Kõik pole võibolla kodumaalgi. Saadavad meile siia tervitusi üle ilma,” rääkis juhendaja rõõmsalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles