70% lastega toimuvatest õnnetustest juhtub poistega

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Agnes Aus

Uus kooliaasta on ukse ees ja ühes sellega suureneb lastega juhtuvate õnnetuste arv nii kehalise kasvatuse tundides kui ka erinevates trennides.

Suvi hakkab läbi saama, linn täitub autodega ja maaelu nautinud ning linnakära unustanud lapsed on igapäeva ellu naasmas, et kohe uut kooliaastat ja sõpru tervitada. Iga-aastane rutiinimuutus ei saabu aga murevabalt, vaid toob kaasa lastega juhtuvate õnnetuste arvu kasvu. 

Õnneks ei seo statistika liikluses juhtuvaid õnnetusi ja 1. septembrit, hoolimata tavapärase elurütmi juurde naasmisest ja liikluse hoogustumisest.

"Kooli algus on lastele uue olukorraga harjumise aeg. Et lapsed saaksid uue eluga harjuda, võiksid vanemad nendega koolitee läbi jalutada terve nädala vältel, samal ajal liiklusreegleid selgitades ja võimalikele ohtudele tähelepanu osutades," sõnas Seesami varakindlustuse tootejuht Dagmar Gilden ja soovitas liiklusreegleid ka läbi mängude tutvustada.

"Lastele tuleb õpetada silmside otsimist juhiga, et veenduda, kas juht ikka märkas väikest liiklejat."

Gildeni sõnul juhtub lastega kõige rohkem õnnetusi koduses keskkonnas, mänguväljakutel ja erinevates trennides. 70% õnnetusi juhtub aga poistega.  "Sportimishooaeg on alanud ning sellega kaasnevad ka õnnetused. Lapsed on impulsiivsed tegutsejad ja tegijatel ka alati juhtub,” selgitas Gilden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles