Külvikud tõid rahva Kulina põldudele kokku

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külvikute demonstratsioonipäeval sai näha 16 erinevat masinat, mida olid uudistama tulnud ka Kulina lasteaia põnnid.
Külvikute demonstratsioonipäeval sai näha 16 erinevat masinat, mida olid uudistama tulnud ka Kulina lasteaia põnnid. Foto: Agnes Aus

“Kuulake nüüd, kui vaikne või vali on ventilaator – see võib öösel asustatud kohas töötades põhjustada väga huvitavaid vestluseid. Ma olen neid ise kogenud,” kõlavad päevajuhi sõnad üle põllu.

Tegu on juba Voore Farmi teise üritusega, kus suuri masinaid demonstreeritakse. Hiljuti toimus ka kombainide päev. Ürituse idee pärineb Voore Farm OÜ juhatuse liikmelt Henrik Klammerilt, kes ise tegevust põhupalli pealt jälgis. Virumaa meestel peab olema omajagu energiat, et nad jõudsid kiirete põllutööde kõrvalt 13 firmat ja 16 suurt masinat üle Eesti Kulina põllule kokku ajada.

Kuid tegu polnud tühipalja näitusega. Ametlikult oli tegu taliteravilja külvi- ja külvieelse mullaharimise tehnoloogiate esitluspäevaga, nii et masinad ja nende juhid pidid end tõsiselt tõestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles