“Ema” võitis Austrias parima mängufilmi auhinna

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heikki Leis

Möödunud nädalal Austrias Kitzbühelis peetud filmifestivali põhivõistlusprogrammis võitis parima mängufilmi auhinna “Ema”, mille peaosas on Rakvere teatri näitleja Tiina Mälberg.

Festivalil osalenud produtsendi Aet Laigu sõnul oli põhivõistlusprogrammi žürii väga kõrgetasemeline: Viini päritolu produtsendi Danny Krauszi toodetud filmid ja seriaalid on võitnud nimekaid auhindu, Gottfried Langenstein on Saksa tippjuht, kes töötanud kõrgetel ametikohtadel, Peter Dinges juhib alates 2004. aastast Saksamaa föderaalset filmiinstituuti ning Viinis sündinud staažika näitlejanna Nicole Beutleri filmograafiasse kuulub muu hulgas “Klimt”.

Kadri Kõusaare mängufilmi “Ema” rahvusvaheline esilinastus toimus USA tippfestivalide hulka kuuluva Tribeca festivali rahvusvahelises võistlusprogrammis. See on esimene eesti film, mis nii kaugele – põhivõistlusprogrammi – on jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles