Vaade: mida ootab õpilane koolilt

, RRG õpilasesinduse president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ideaalis on kool koht, kuhu iga õpilane tuleb hommikul rõõmuga. Ta teab, et sinna ootavad teda kõik klassi- ja koolikaaslased ning õpetajad. Kool on tema silmis justkui tohutu perekond, kus aidatakse neid, kes on kukkunud, ning ei tirita alla neid, kes on tõusuteel.

Sinnaminek pole kunagi vastumeelt, sest õhkkond koolis on nii soe, et lausa kutsub. Seal saab unustada kõik mured, mis on väljaspool kooli tekkinud. Seal ei hinnata kedagi selle järgi, kuidas ta riietub või välja näeb.

Naeratus suul, siseneb õpilane kooli, peas ketramas mõte uutest võimalustest end arendada. Ükski õppeaine ei tundu ebavajalik, sest õpetajad on teinud teadmiste omandamise tänapäevaseks ning haaravaks: igas tunnis saab luua seoseid teiste ainete ja päriseluga, uued teadmised kasvatavad soovi hankida järgmisi. Ka klassikaaslased on motiveeritud ja pühendunud enesearendamisele, üheskoos püüeldakse tähtede poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles