Esimene koolipäev 175st möödub direktori koogiga maiustades

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Heili Nõgene proovib õpetajate toas, mis on ka direktor Marje Eelmaa kabinet, lillesülemeid vaasidesse paigutada.
Õpetaja Heili Nõgene proovib õpetajate toas, mis on ka direktor Marje Eelmaa kabinet, lillesülemeid vaasidesse paigutada. Foto: Marianne Loorents

Teadmiste päeva hommikul pool tundi enne õppeaasta avakella on Väike-Maarja gümnaasium üllatavalt vaikne. Ühesuguste ülimoodsate tukkadega poisid ja neoonvärvi pluusides tüdrukud jalutavad koolimajja. Astrid lõhnavad, tuulehoog toob kaasa vahtralehed.

Väärt koolis Virumaal, nagu Väike-Maarja gümnaasium end ise nimetab, heljub remondilõhn. Ninna tungib ka supi aroomi, mille järgi võiks suunduda sööklasse. Mõtlen, et homme on menüüs seljanka, kui otsin õpetajate tuba, üht tähtsaimat ruumi. Eriti kui see asub direktori kabinetis. Bingo! Kui õpilane tahab oma õpetajaga rääkida, siis võib ta kokku põrgata ka direktoriga, muigan, enne kui tervitan rõõmsaid ja puhanud õpetajaid.

“Tule võta kooki,” kutsub direktor Marje Eelmaa. Olgu öeldud, et tema enda tehtud küpsetist. Õpetajad kommenteerivad, et neid teeb ta üsna tihti. Mõistan, miks õpetajate tuba on vahetanud asukohta ja staap on kolinud mujale: kooli direktor on kena inimene, kelle arvamust ja kohalolu vajatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles