Läsna külateatri “Kõrboja peremeest” käis vaatamas ligi 800 inimest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauna Eevi osa täitis Heli Napp (vasakul), Kõrboja Anna rollis säras Lea Pallon, Raido Parve tegi Katku Villuna oma teatridebüüdi.
Sauna Eevi osa täitis Heli Napp (vasakul), Kõrboja Anna rollis säras Lea Pallon, Raido Parve tegi Katku Villuna oma teatridebüüdi. Foto: Rein Sikk/Kadrina valla fotoveeb

Läsna külateatri sellesuvine lavastus “Kõrboja peremees” etendus kolmel augustikuu laupäevaõhtul. Külateatri liige Heli Napp märkis, et iga kord tuli toolidest puudu. Kokku nägi eesti kirjandusklassikast inspireeritud ja Rakvere teatri näitleja Ülle Lichtfeldti lavastatud tükki ligi 800 inimest.

“Kõrboja peremehe” menu jääb ehk veidi alla mõne aasta tagusele Läsna külateatri hitile “Täismäng”, ent Napi väitel on põhjus selles, et “Täismänguga” käidi mööda Eestit ringi, “Kõrboja peremees” tuuakse rahva ette ainult taluõuedel, mis oma olustikuga tükile mõõtmatult palju juurde annavad.

Heli Napi sõnul väärivad erilist tunnustust peaosatäitjad Raido Parve, kes tegi oma näitlejadebüüdi, ning Lea Pallon, kelle näitlejameisterlikkus olevat nii hea, et kananahk tuleb ihule. “Aga meil on kõik väga andekad inimesed,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles