Väike-Maarjas sirguvad tantsutammed

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Oravat (keskel) tervitavad Ilme Sein ja rahvatantsijad.
Maie Oravat (keskel) tervitavad Ilme Sein ja rahvatantsijad. Foto: Erakogu

Väike-Maarja seltsimaja ees tervitasid tantsurühmad Kuremarjad ja Rannapiigad 20. augustil legendaarset rahvatantsujuhti Maie Oravat, kel samal päeval 58 aastat tagasi algas seal esimene tööpäev. Ka tollal olid kultuurimaja töötajad uksel tantsujuhti vastu võtmas.

Endiste ja praeguste rahvatantsijate kokkusaamine oli pühendatud taasiseseisvumispäevale ja rahvatantsuloole Väike-Maarjas. Meenutusi pakuti sõnas ja pildis, vaadati nooremate ja veidi vanemate lauljate-tantsijate esinemist ning tantsuajalugu peegeldas 130 fotost koosnev slaidiprogramm. Üles astusid Simuna naisrühm Simone, Kunda Rannapiigad ja Kuremarjad, Kiltsi memmed ning Väike-Maarja lasteaia rahvapilliansambel.

Kohalikust rahvatantsuloost pajatasid Ilme Sein, kelle tegevus tantsujuhina on kohalikku kultuuri rikastanud aastakümneid, ning Pilvi Lepiksoo ja Maie Orav, kes alustasid Väike-Maarjas oma kultuuritööd ja tantsuteed. Vallavalitsuse ja seltsimaja ühise tänukaardi said Ly Niinepuu, Ene-Riina Ruubel, Aino Lukman, Egne ja Aivar Liivalaid ning pillimehed Harry Veldi ja Heino Sein, raamitud tänukirjaga tunnustati aga Maie Oravat ja Ilme Seina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles