Lemmikloomadest saavad sügisel hüljatud aksessuaarid

, Virumaa ­varjupaiga juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhjaranniku läheduses elamisel on ka oma varjuküljed. Kui inimesed suvekodust tagasi linna kolivad, ei jää suvilarajoonid päris tühjaks, sest koos sügistuultega kondavad seal ringi kassid, mõnikord ka koerad, kelle inimesed on maha “unustanud”. Paraku ei lõpe need lood nagu toredas filmis “Üksinda kodus”, kus ema loo lõpus õnnelikult oma kadunud pereliiget embab.

Paljud inimesed ei suhtu looma nagu pereliikmesse, nagu elus hinge, vaid võtavad teda kui aksessuaari, mis hetkeemotsiooni ajel või laste pealekäimisel soetatakse ja suvitushooaja lõppedes koos suvekübara ja bikiinidega ära visatakse.

See võimaldab tekkida suurtel kassikolooniatel, eriti kui läheduses elab mõni tädike, kel hüljatud loomadest kahju ja kes neid jõudumööda toidab. Loomad sigivad ning uusi, mitte kellelegi vajalikke koduloomi tekib pöörasel kiirusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles