Mäletada ja teenida vabadust? Kuidas?

Merilin Piipuu
, okupatsioonide muuseumi juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merilin Piipuu.
Merilin Piipuu. Foto: Erakogu

Kuidas mõista, et vaba riik ja rahvas ei ole iseenesestmõistetavad, vaid väga oluline väärtus – saavutatud meie isade-emade, vanaemade-vanaisade tohutu töö, vastupanu ning kannatuste hinnaga? Tõenäoliselt ei saa vabadust mõista, rääkimata inimeste kannatustest Eesti lähiajaloos.

Okupatsioonide muuseumi plaan kõneleda tulevikus lisaks lähiajaloos toime pandud inimsusevastastele kuritegudele ka vastupanust, taastumisest ja vabadusest on tekitanud palju küsimusi. Levib hirm, et muuseum kaotatakse või hävitatakse. Nii see kindlasti ei ole.

Uues muuseumi ekspositsioonis mitmekordistub okupatsioonidele ja vastupanule pühendatud ala. Okupatsioonide muuseumi uut püsinäitust hakatakse ehitama 2017. aastal ning see valmib 2018. aastal. Uus ekspositsioon koosneb viiest osast ning igaühe eest vastutab üks kuraator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles