Juhtkiri: kergliiklustee viib otse hukatusse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varem jagas riik linnadele-valdadele rahalist tuge suuremate investeeringute tegemiseks KOIT-kava ehk kohalike omavalitsuste investeeringutoetuste kava alusel. Nüüdseks on KOIT-kava saanud endale ambitsioonikaks nimetuseks piirkondade konkurentsivõime tõstmise programm, kuid selle sisu ei käi nimega kohe kuidagi kokku.

Maakonna, linna, valla või küla konkurentsivõimet tõstab ikka see, kui kohapeal on tegusad ettevõtted ning piisavalt töökohti. Kõikidest meie maakonnas esitatud projektidest on Kunda sadama arendamine suurima piirkonna konkurentsivõime tõstmise potentsiaaliga ja kõige selgemalt ettevõtlusele suunatud.

Põhjused, miks Kunda sadamat eurotoetuse vääriliseks ei hinnatud, on üpris totrad. Linnapea nördimus on täiesti mõistetav: miks peaks investoreid ja arendajaid huvitama nelja kilomeetri pikkune valgustusega kergliiklustee Kakumäelt Viru-Jaagupi alevikuni?! Kunda plaanid on tõepoolest suurejoonelised, aga julge hundi rind on rasvane ja kui linn leiab, et suudab säärase finantskoormaga toime tulla, mida suurprojekti omaosalus nõuab, siis võidab maakond sellest mõõtmatul määral rohkem kui kõikidest euroraha abil rajatavatest kergliiklusteedest kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles