Eesti farmerite piimakriisi lõpus terendab suurtööstus

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piima kvaliteet on ekspertide hinnangul hea. Probleem olevat selles, et praegu on pakutavad kogused ekspordiks liialt väikesed.
Eesti piima kvaliteet on ekspertide hinnangul hea. Probleem olevat selles, et praegu on pakutavad kogused ekspordiks liialt väikesed. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Ajal, mil paljud piimatootjad on sunnitud laudad sulgema, küpseb piimatöösturite peas ambitsioonikas plaan viia kohalik toodang edukalt välisturule.

Raske olukord piimaturul sunnib piimatootjaid tootmist kokku tõmbama. Eesti statistikaameti andmeil oli 2014. aastal toorpiima keskmine kokkuostuhind 327,98 eurot tonnist, 2016. aastal oli jooksev keskmine (jaanuarist juulini) 210,08 eurot tonnist, mis tähendab 35,9% suurust kukkumist. 

Kaks aastat tagasi, enne seda, kui Venemaa kehtestas embargo, küündis lüpsilehmade arv Eestis 98 572 loomani, aga tänavu 3. juuli seisuga oli PRIA loomade registri andmetel piimalehmade arv Eestis langenud 88 275-le. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles