Seenejahihooaeg on täies hoos

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leela Sihvart, Ulvi seenenäituse üks kokkupanijatest näitab seent, millele ta nimesilti külge ei pannud, kuna ei olnud sada protsenti kindel, kas tegu on ikka punaka lambaseenikuga. Sel nädalavahetusel tasub sammud seada hoopis Sagadi seenenäitusele.
Leela Sihvart, Ulvi seenenäituse üks kokkupanijatest näitab seent, millele ta nimesilti külge ei pannud, kuna ei olnud sada protsenti kindel, kas tegu on ikka punaka lambaseenikuga. Sel nädalavahetusel tasub sammud seada hoopis Sagadi seenenäitusele. Foto: Meelis Meilbaum

Metsad on täis nii seeni kui ka nende korjajaid. Seenejahireegel number üks on kindlasti see, et korvi maksab panna vaid neid seeni, mis teada-tunda. Oma seeneteadmisi saab aga täiendada seenenäitustel.

Üks seenenäitustest oli sel nädalal Rägavere vallas Ulvi klubis. Põlula kooli endised õpetajad, praegused pensionärid Leela Sihvart ja Miia Rämmar käisid mitmel päeval metsas ja panid näitusele välja nii tuntud söögiseeni kui ka põnevaid puuseeni, lisaks lauatäie selliseid, mille määramine raamatute abil jäi külastajate ülesandeks.

Leela Sihvart ütles, et esimest korda elus korjas ta tänavu kitsemampleid. “Miia Rämmar, kellega koos seenel olime, tunneb neid hästi ja võisin olla kindel, et tegemist on ikka kitsemampli, mitte mõne mürgise seenega,” rääkis ta. “Porgandi- ja kuuseriisikas on mõlemad head seened ja näevad sarnased välja. Aga vahet teha saab nõnda, et porgandiriisika jalal on väikesed täpid ja kuuseriisika kübaral pisut sinakam toon,” jagas ta õpetust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles