“Kas teie oletegi pagulased?” Noorsootöötajad kohtusid Rakveres

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhendaja hoiab silti kirjaga “Kas me peaksime kõik põgenikud vastu võtma?”. Eesti neidude seas tekitab see küsimusi: millised on tingimused? kes meie?
Juhendaja hoiab silti kirjaga “Kas me peaksime kõik põgenikud vastu võtma?”. Eesti neidude seas tekitab see küsimusi: millised on tingimused? kes meie? Foto: Meelis Meilbaum

Sel nädalal on Rakveres kümne Euroopa riigi esindajad, kes arutlevad noorsootöö ja põgenike teemal ning korraldavad koolides põnevaid töötubasid.

On üks neid haruldasi päevi, mil päike paistab madalalt läbi lehtede ja tammed puistavad terrassile tõrusid. Nende kolksatuste saatel käib enam kui kolmekümne noore vahel arutelu. 

Hoovi keskele on veetud nöör, kahe juhendaja käes on lehed küsimustega: “Kas sa oled nõus, et Euroopa peaks kõik põgenikud vastu võtma?” ja “Kas sa arvad, et Euroopa peaks pigem keskenduma kriiside lahendamisele probleemsetes riikides kui põgenikke vastu võtma?” Jaatajad ja eitajad asuvad erinevale poole köit. Ja siis algab tõeline ülesanne: noored peavad põhjendama, miks nad nii arvavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles