Valijamehed selguvad järgmisel nädalal

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümne aasta eest olid Estonias valimiskogus presidenti valimas teiste seas ka Margo Klaasmägi (vasakult) Laekverest, Ain Suurkaev Kadrinast ja Alari Kirt Tapa vallast.
Kümne aasta eest olid Estonias valimiskogus presidenti valimas teiste seas ka Margo Klaasmägi (vasakult) Laekverest, Ain Suurkaev Kadrinast ja Alari Kirt Tapa vallast. Foto: Tairo Lutter

Kui valimiskogu kümme aastat tagasi Toomas Hendrik Ilvese presidendiks valis, juhatas selle istungit toonane riigikogu esimees Toomas Varek.

Nüüd on tal võimalik Rakvere linnavolikogu esimehena taas valimiskogu liikmeks saada. Otsuse selle kohta, kes Rakveret valijameeste kogus esindavad, langetab linnavolikogu järgmisel kolmapäeval erakorralisel istungil.

Rakvere linn saab ainsana maakonnas saata valimiskogusse kaks valijameest – seaduse järgi on õigus kahe valijamehe esitamiseks omavalitsusel, kus elab 10 001 kuni 50 000 valimisõiguslikku kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles