Millega värvida halliks minevat hobust ehk Fenomenaalne kursus

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed julged, kes asusid omandama eriala, mille õpetamiseks polnud isegi materjale. Kursus lõpetati suurejooneliselt ja pidulikult Palmse mõisas märtsis 1996.
Esimesed julged, kes asusid omandama eriala, mille õpetamiseks polnud isegi materjale. Kursus lõpetati suurejooneliselt ja pidulikult Palmse mõisas märtsis 1996. Foto: Erakogu

Lääne-Virumaal on seltskond inimesi, kes on mitmes mõttes omamoodi: nad tutvusid paarkümmend aastat tagasi tööhõiveameti korraldatud esimesel turismikoolitusel ning suhtlevad isekeskis tänini.

Üheksakümnendad oli aeg, mil paljud asjad olid Eestis uued. Õigupoolest neid eriti polnudki ja tuli ise leiutada. Nõnda panid ka tööhõiveameti Lääne-Viru osakond ja koolituskeskus Norax kokku esimese turismikursuse. Tasub meenutada, et turism oli tollal üsna ähmane mõiste – 80. aasta olümpiast, mil Eestis rohkesti turiste liikus, oli piisavalt aega möödas ning elukestvast õppest polnud veel juttugi.

Õppejõud Arvo Piir, kes kursust juhendas ja suuresti õppekava koostas, ütles, et õppematerjale ei olnud. Kui just mitte arvestada 70. aastate Saksa õpikuid. Kõik tuli ise leiutada. Trükimasinaga sai teste kujundatud-paljundatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles