Siret Kotkat vaevab Käsmu meremuuseumi tulevik

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeerium kinnitab: meremuuseum ebakindlust tundma ei pea.
Ministeerium kinnitab: meremuuseum ebakindlust tundma ei pea. Foto: Meelis Meilbaum

Riigikogu liige Siret Kotka esitas kultuuriminister Indrek Saarele kirjaliku küsimuse, miks ei ole kultuuriministeerium juba aastaid suutnud või tahtnud Käsmu meremuuseumiga sõlmida üürilepingut.

Kotka sõnul tekitab lepingu puudumine sihtasutusele suurt ebakindlust. “Käsmu meremuuseum on üks vähestest muuseumitest, mis suudab end ise ära majandada ega ole vajanud riigilt abi tegevuskulude katmisel,” sedastas Kotka. Tema sõnul muudab meremuuseumi edasise tegevuse ebakindlaks muuseumi ning kultuuriministeeriumi vaheline keeruline suhe. 

“Mulle teadaolevalt on muuseum korduvalt palunud, et nende ning ministeeriumi vahel sõlmitaks selge üürileping, mis lubaks neil ministeeriumile kuuluvas hoones edasi tegutseda. Sellele soovile pole aga keegi vastu tulnud,” väitis Kotka ning päris selgitusi, kuidas ministeerium muuseumiga edasi minna soovib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles