Juhtkiri: uus on unustatud vana

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmselt mäletavad veel paljud nõukaaegset sundi kanda koolis koledat, tihti ka ebamugavat vormi. Viledaks kulunud püksitagumikud ja torkivad villased vestid on aga minevikuks saanud. Vormiga kaasas käinud negatiivne emotsioon on ununenud ja üha enam haaravad koolid võimalusest oma õpilastele ühtset riietust pakkuda.

Vähe sellest, et see tõmbab ilmselt maha nii mõnegi pinge – enam ei ole nii, et üks käib Guessides ja teine kaubamärgi sildita pükstes –, tänapäevased koolivormid on enamasti nahasõbralikust materjalist ja soliidse väljanägemisega. Sellised, mis meeldivad ka õpilastele endile.

Küllap tuleneb väiksem vastumeelsus ka sellest, et enamasti pole vormi kandmine sunduslik. Pigem tõmmatakse univorm ülle mõnel pidulikumal üritusel. Samas võib koolivorm vahel pirtsaka lapse vanemale hea päästerõngas olla. Hea lihtne, iga päev on teada, mis selga panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles